Mam łuszczycę skóry głowy od ponad 10 lat. Leczenie dermatologiczne znam od podszewki: maści sterydowe, szampony z dziegciem, salicylem – nic na dłużej. Zawsze wraca i czasem jeszcze gorzej. Czy komuś udało się naprawdę coś ustabilizować? Coś, co można stosować długofalowo bez efektów ubocznych?
Jak ustabilizować łuszczycę skóry glowy?
3 odpowiedzi, 53 wyświetleń
U mnie sprawdził się zestaw Healpsorin – szampon i odżywka. Na efekty musiałem trochę poczekać, jakieś 3–4 tygodnie, ale warto było – skóra głowy jest praktycznie czysta. Nadal mam AZS na ciele, ale głowa w końcu odpoczęła. Wcześniej próbowałem też Psorisel, który działał nieźle, szczególnie płyn na noc. Healpsorin u mnie zadziałał ciut lepiej, ale to pewnie kwestia skóry.
Psorisel bardzo mi pomógł, szczególnie szampon i emulsja na noc. Łagodne działanie, bez sterydów, a po dwóch tygodniach łuszczenie i świąd znacząco się zmniejszyły. Skóra już nie jest tak napięta ani podrażniona. Jakby ktoś chciał zobaczyć ten szampon, to tu jest link:
https://www.superpharm.pl/verdelove-psor...owy-176197
Każdy z nas inaczej reaguje, to największy problem z tą chorobą... Szanuję, że szukasz rozwiązań, i życzę, żebyś trafiła na coś, co naprawdę Ci pomoże. Ja jestem jeszcze w trakcie testowania kilku rzeczy, w tym naturalnych olejów – ale widzę, że coraz więcej osób chwali Psorisel, więc może też dam mu szansę.
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości